středa, února 02, 2005

Homosexualita u prerijnich indianu

Prérijní Indiáni Severní Ameriky prováděli mužské homosexuální obřady při svém "bizoním tanci", jehož účelem bylo zajistit magií úspěšný lov. Indiáni věřili, že tento obřad je nutno provést dříve, než jim jejich ochranný duch předků pošle bizony na jejich území. V tomto rituálu hrál šaman úlohu démona, kterému se nejprve nepodařily útoky na ženy kmene, a potom ho přemohli a homosexuálně znásilnili tanečníci převlečení za bizony.

8 Comments:

Anonymous Anonymní said...

To je drsný - ať žije romantická představa "ušlechtilého Indiána"

12:30 dop.  
Anonymous Anonymní said...

a já si myslel že se to u indiánů nevskytovalo :(

12:53 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Tak tohle docela zdrtilo moji představu o Indiánech... i kydž zase každý národ má svoje zvláštnůstky...

4:13 odp.  
Anonymous Anonymní said...

indiani nejsou jen Vinetu...a homosexualita u indianu??? co na to dodat??? je vidět, že jste všichni zdeformovaní křesťanskou výchovou ač možná ateisté. homosexualita není nemoc. je to přirozená součást lidské osoby...asi tak jako je někdo vtipný a jiný věčný morous...nebo někdo šikovný a někdo levej jako šavle....jirka

1:02 dop.  
Blogger oldHAD said...

"...homosexualita neni nemoc..." , pouze MALFORMACE osobnosti !

8:57 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ale pozor, vy to vsichni berete ze indiani byli homosexualove, ale oni ten obrad delali jen kvuli dobremu lovu. Mohli misto toho treba malovat obrazky nebo pichat se nozem. TomZ

9:30 odp.  
Anonymous Anonymní said...

ale v naší rodině je to normální...my to děláme dodnes...

10:49 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Hej vy jste skoro všichni padlí na hlavu...Vždyť homosexualita není žadna nemoc nebo deformace či co...je to přirozený a je na každým jestli si vybere mužské,ženské nebo obojí pohlaví!!!
A že se to mohlo vyskytovat u indiánů? Proč ne! Zaprvé patřilo to mezi obřady a co se týče většiny obřadů se šamanem tak ti indiáni byli stejně často omámení nějakou tou jejich bylinkou tak bych to nijak neřešila!!!A zadruhé no jestli si všichni představujete indiány tak jak je znáte z westernů a amerických filmů(ovšemnic proti amíkům ;)) tak to máte velice zkreslený přehled o realitě!!! Ne že bych měla něco třeba proti Vinnetouovi na toho se vždycky ráda podívám =o) ale všechny filmy se musí brát drobet s nadhledem...;) !!!
Helen

4:28 odp.  

Okomentovat

<< Home